Ahoj,zkusil jsem založit ve vláknu "Rěmesla" vlákno - kovářství,tak nevím jestli to musí schválit admin,ale šupnu to i sem.
Začal jsem dělat nože,bohužel nemám kovárnu,takže vše dělám z ploten,zatím jen 14260(pružinovka),17029(chirurgická nerez),Sleipner(nástrojová ocel-lepší jak D2)(časem asi půjdu i do jiných materálů.
Síla materiálu podle potřeby a výbrus plochý i dutý...
Kalení nechávám na firmě,at když už někomu ten nožík má sloužit,tak at má ty nejlepší vlastnosti a né že se vyštípe,nebo zdeformuje fazeta či nedej bože praskne.Takže kdyby se chtěl někdo podělit o své zkušenosti(ted je nožířů jako hud po dešti=D vetšina lidí používá uhlové brusky a svěrák=D )budu rád.Používám pásovou pilu abych nespálil materiál(hlavně chirurgická ocel je náchylná k přehřátí)
Jsem schopný vyrobit asi cokoliv,od "otvítáku na tanky" až po malou kudličku na krk,teoreticky dokážu zkopírovat jakýkoliv tvar(vyrábím i repliky nožů) a z damašku(ten považuji jen za módní hit)protože je lahodící oku,můžu taky vybrousit nůž,ale už z předem vyrobené planžety.Časem asi bude i výheň,ale to vše u kamaráda v dílně.V bytě toho moc neuděláte =D